Novosti
Ramazanska ponuda za Iftar
Ramazanska ponuda za Iftar
21.05.2017

 

Iftar 2017_Terrace_News_v2

Iftar 2017_The Brasserie

Iftar 2017_Terrace (tanjir servis)

Iftar 2017_BQT

Iftar 2017_Terrace

Novosti
Luksuzni hotelski lanac Swissôtel stiže u Sarajevo
Luksuzni hotelski lanac Swissôtel stiže u Sarajevo
18.04.2017

Investicija Al Shiddi Grupacije: Luksuzni hotelski lanac Swissôtel stiže u Sarajevo

Al Shiddi Grupacija je 14. aprila 2017. godine postigla sporazum sa AccorHotels, svjetskim francuskim vodećim hotelskim lancem te osigurala dovođenje luksuznog Swissôtela u Sarajevo. Hotel će imati kapacitet od 218 soba i bit će dio Sarajevo City Centra.

scc

Ovom investicijom osigurat će se 200 direktnih i 400 indirektnih novih radnih mjesta te stvoriti novi izvori poreskih prihoda za razvoj Kantona Sarajeva i njegove infrastrukture.

“Ovo je uzbudljiv ulazak Swissôtel brenda na novo tržište i savršen dodatak našem portfoliju za destinacije širom Evrope”, rekao je Duncan O'Rourke, COO luksuznih brandova u Evropi za AccorHotels.

Swissôtel je globalni luksuzni hotelski lanac sa 5+ zvjezdica koji svojim ulaskom i investicijom u SCC pozicionira Bosnu i Hercegovinu kao novu elitnu turističku destinaciju, a uslugom i smještajnim kapacitetima svrstat će Sarajevo među najbolje turističke destinacije svijeta.

scc2

Uz podršku evropskih partnera, u segmentu organizacije konferencija i kongresa pružit će najviši nivo usluge u skladu sa svjetskim standardima.

AccorHotels je najveća hotelska kompanija u Evropi sa svojih 250.000 uposlenih i preko 4.000 hotela i resorta. Interijeri Swissôtela su dizajnirani od strane Engleske firme “Scott Brownrigg Associates” s dugogodišnjim iskustvom u razvoju high-end hotela u Evropi.

“Al Shiddi Grupacija na ovaj način pokazuje svoju snažnu opredjeljenost i posvećenost za razvoj naše zemlje, a poseban fokus stavlja na usavršavanje lokalne radne snage uz dovođenje najboljih brendova svijeta u Bosnu i Hercegovinu”, saopćeno je.

Izvor: klix.ba

Novosti
Wedding Day – Sajam Vjenčanja u Hotelu Bristol Sarajevo
Wedding Day – Sajam Vjenčanja u Hotelu Bristol Sarajevo
20.02.2017

WD_2017
Wedding Day
Sajam Vjenčanja
Hotel Bristol Sarajevo

5. mart 2017 godine.
Sala Sarajevo
10:00 – 18:00 sati

Novosti
Delegacija Katara u Hotelu Bristol
Delegacija Katara u Hotelu Bristol
26.02.2016

Šeik Tamim bin Hamad al-Thani, na čelu visoke delegacije države Katar,  prilikom svoje prve posjete Bosni i Hercegovini, boravio je u hotelu Bristol.